Privacy verklaring

Inleiding

In deze privacy verklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee wordt omgegaan. Zo wordt uitgelegd waar jouw gegevens opgeslagen worden en voor welke doelen jouw gegevens opgeslagen worden. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten.

De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam deze verklaring periodiek te raadplegen.

Brender

Je leest op dit moment de privacy verklaring van Brender. Brender is een webshop die zich richt op de verkoop van praktische producten om huishoudelijk afval te scheiden.

Er zijn situaties waarin jouw gegevens door Brender verzameld worden. Het is daarom goed dat jij weet wat daarmee gedaan wordt en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens kan aangeven. Daarover gaat deze verklaring.

Als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van jouw gegevens door Brender, neem dan gerust contact op!

sales@brender.nl

0318-261002

Noorderkroon 21

3902 VA  Veenendaal

BTW: NL168577616B01

KvK: 65867372

Waarvoor worden er gegevens opgeslagen

Er wordt voor een aantal doelen persoonsgegevens verzameld door Brender. Waarover  hieronder een toelichting. Brender respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat alle persoonlijke informatie die jij ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

  1. Afhandeling van aankopen

Voor de afhandeling van aankopen vragen wij om jouw gegevens. Als je via de digitale kassa (Stichting Mollie Payments) afrekent wordt ook jouw bankrekeningnummer geregistreerd. De ingevulde gegevens worden vertrouwelijk behandeld en uitsluitend gebruikt om de afhandeling van de bestelling zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Brender zal de persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden verstrekken als zij betrokken zijn bij het uitvoeren van een bestelling. Deze gegevens worden in een beveiligde omgeving voorzien van een wachtwoord opgeslagen.

  1. Contact opnemen

Jouw gegevens zullen verzameld worden als jij contact opneemt met Brender via de website. In dit formulier wordt echter alleen gevraagd om de benodigde gegevens om een voorstel of advies aan te kunnen bieden, zoals je naam, adres, eventuele bedrijfsnaam, e-mailadres, telefoonnummer.

  1. Analytics

De website van Brender verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je website bezoek of de pagina’s die je veel bezoekt.

Opslag periode

Jouw gegevens worden voor langere tijd bewaard door Brender maar nooit langer dan nodig is voor het uitvoeren van activiteiten, tenzij we op grond van een wettelijke regeling jouw gegevens langer moeten bewaren.

  1. Plaatsen van een bestelling

De gegevens die wij nodig hebben om een bestelling af te handelen worden volgens de wettelijke termijn bewaard.

  1. Contact opnemen

Op het moment dat je contact opneemt met Brender via mail, worden de gegevens die jij meestuurt, zoals bijvoorbeeld je naam, bedrijfsnaam, en e-mailadres, opgeslagen op de mailserver. Die mails worden tot maximaal twee jaar bewaard.

  1. Analytics

De gegevens die Analytics op de website verzamelt zijn anoniem, dus niet verbonden aan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics.

Beveiliging

Er worden van jouw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt tenzij noodzakelijk voor een boekhoudkundige controle. Je gegevens worden alleen beheerd in ons beveiligde computersysteem. Het computersysteem is uitsluitend toegankelijk met een wachtwoord.

Daarnaast wordt jouw bezoek aan onze website beveiligd door een SSL certificaat. Dit betekent dat jouw verbinding met de website van Brender beveiligd is. Je herkent deze beveiliging aan het groene slotje voor de url.

Jouw rechten

  1. Recht op inzage

Je hebt het recht om te allen tijden jouw gegevens op te vragen die bij Brender zijn vastgelegd en worden bewaard. Dit doe je door een e-mail te sturen of telefonisch contact op te nemen met Brender. Je krijgt dan een overzicht van jouw gegevens.

  1. Recht op rectificatie

Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Dan heb je het recht om dit te laten rectificeren door Brender.

03 Recht op overdracht

Mocht jij de gegevens nodig hebben die bij Brender opgeslagen liggen in het geval je overstapt naar een andere partij of dienst, dan heb je het recht op overdracht. Hierbij dient Brender al jouw gegevens over te dragen aan de andere partij.

  1. Recht op wissen van gegevens

Wil je niet langer dat jouw gegevens bij Brender vastgelegd zijn? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens.

  1. Recht op het indienen van een klacht

Je hebt het recht om een klacht in te dienen bij Autoriteit Persoonsgegevens, als je vindt dat Brender niet op de juiste manier met jouw gegevens omgaat.

  1. Recht op stop gegevensgebruik (bezwaar)

Wil jij niet dat Brender jouw gegevens gebruikt? Dan heb je het recht op het stoppen van het gebruik van jouw persoonsgegevens.

Het gebruik maken van deze rechten kan via sales@brender.nl onder toezending van een kopie id-bewijs waarbij de pasfoto, de nummers onderaan het paspoort, id- bewijsnummer en BSN onleesbaar zijn gemaakt. Het streven is om binnen een week te reageren. Echter, mocht het om onvoorziene omstandigheden niet lukken, zal het wel binnen 30 dagen gebeuren.

 

Plichten

Brender verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Denk hierbij aan het aanbieden van diensten of producten van Brender via e-mail. Jouw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden.

De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van de diensten of producten. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd, kan Brender de betreffende dienst niet aanbieden.

Brender behoudt zich het recht voor de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Brender dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om de rechten, eigendom of veiligheid van Brender te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren en te prevaleren.

Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact met ons op sales@brender.nl.